Vocht in de kelder door een lekkage is voor iedereen met een kelder een doorn in het oog.
Oorzaken zijn vaak verschillend, een (kleine) verzakking, wegwerkzaamheden om maar een paar voorbeelden te noemen, kunnen ervoor zorgen dat grond of hemelwater via kleine openingen uw kelder binnenstroomt. Kelder lekkages geven vaak overlast en schade, die op den duur alleen maar erger wordt.
Scroll naar beneden om alle informatie te lezen of selecteer hieronder het onderwerp waar u meer over wilt weten:
Om dit probleem te verhelpen zijn diverse methodes ontwikkeld. De methode die wij hanteren is het injecteren van kelders met een speciale 2 componenten vloeistof die uithardt en uw kelder weer lekvrij maakt. Deze werkzaamheden worden uiteraard altijd onder garantie uitgevoerd.
Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!
Aansluitingen van muren en vloeren in kelders zijn vaak een zwak punt. Vaak komt het voor dat nieuw gestorte vloeren bij de kimnaad gaan lekken, ondanks er vaak een kimband gestort wordt om deze lekkages tegen te gaan, komt het vaak voor dat alleen het aanbrengen van kimband niet afdoende is om kimlekkages tegen te gaan.
Door de kimnaad onder hoge druk af te persen met een 2 componenten oplossing kan men de kimnaad afdichten en verdere lekkages tegen gaan. Hierbij is wel van belang om te weten of de kimnaad wel geschikt is om af te persen. In dien dit niet het geval is, zal er een waterdichte scherm om de lekkages heen geinjecteerd worden. In plaats van de aansluiting direct te injecteren, wordt er een waterdichte scherm achter de aansluiting aan gebracht. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, een waterdichte aansluiting.
Het injecteren van scheuren komt eigenlijk op het zelfde principe neer als bij de kim lekkage hierboven. Scheuren worden net als aansluitingen aangeboord en afgeperst en indien niet mogelijk, wordt de lekkage geisoleerd van de buitenkant om zo de lekkage af te dichten. Een voorbeeld van scheur die door ons geïnjecteerd is kunt u hier bekijken.
Muren onder het maaiveld hebben bijna altijd te maken met vocht. Wanneer de muur constant met water in aanraking komt, zal de fundering op den duur vocht aanzuigen en boven het maaiveld capilair gaan aanzuigen. Onder het maaiveld zal de fundering vocht laten doorslaan of gaan lekken.
Oorzaken kunnen verschillende redenen hebben, een kleine verzakking van het pand of als gevolg van straatwerkzaamheden (riolering, kabelaanleg). Ook verhoging van het grondwater geeft vaak de nodige problemen.
Veel muren die vochtschade vertonen, zijn vaak een resultaat van doorslaand vocht. Wanneer doorslaand vocht boven maaiveld optreed spreken we van vochtdoorslag. Meer info over vochtdoorslag vind u bij impregneren.
Na constatering van doorslaand vocht, injecteren wij de muren onder hoge druk. De muren worden als het ware af geperst. Na het afpersen van de muren zullen de muren uitdrogen en geen verdere vocht doorlaten. Op den duur waarneer de muren zijn uitgedroogd, kunnen de muren weer opnieuw gestuukt worden.